събота, 29 януари 2011 г.

Кръстници вълшебници

Кръстници-вълшебници“ (на английски: The Fairly OddParents ) е американски анимационен сериал, създаден от Бъч Хартман. В него се разказва за Тими Търнър - 10-годишно момче, което има две златни рибки-вълшебници - Космо и Уанда. Сериалът се излъчва под формата на анимационни сегменти през 4 септември 1998 г. до 23 март 2001 г. по Oh Yeah! Cartoons и по-късно е взет за редовен сериал. Продуциран е от Frederator Studios за Никелдон, където в момента е второто най-популярно шоу след Спондж Боб.
Сюжет

Тими Търнър е ниско 10-годишно момче, с розова шапка, което живее в предградията на Dimmsdale с глупавите си родители. Неговият живот е непрекъснато нещастен, поради факта, че родителите му никога не са си в къщи и той е обладан от злото на тийнейджърката Вики. Но всичко се променя, когато получава две рибки, които всъщност за вълшебници - Космо и съпругата му Уанда. Тим научава, че вълшебниците могат да му предоставят всяко желание, което той иска, но в рамките на определени граници. Въпреки това, незрялия характер на Тими понякога причинява неволно резултат от бедствия и той и неговите кръстници-вълшебници трябва да намерят начин да го поправят.
„Кръстници-вълшебници“ в България
Първоначално сериалът стартира в ефира на Super 7, дублиран на български. Дублажът е на студио Доли. Ролите се озвучават от артистите Ася Рачева, Златина Тасева, Цветан Ватев, Александър Воронов и Цанко Тасев.
На 12 април 2010 г. започна излъчване по Disney Channel, където дублажът е синхронен. В него участват артистите Елена Бойчева, Милица Гладнишка, Златина Тасева, Живко Джуранов, Георги Стоянов, Явор Караиванов, Яна Маринова, Силвия Петрова, Таня Етимова, Цанко Тасев, Николай Пърлев, Росен Русев, Христо Бонин, Анатоли Божинов, Петър Бонев и други.
Външни препратки

Официален уебсайт
„Кръстници-вълшебници“ в Internet Movie Database
„Кръстници-вълшебници“ в TV.com
Категория: Анимационни телевизионни сериали

Няма коментари:

Публикуване на коментар