събота, 29 януари 2011 г.


„Ким Суперплюс“ (на английски: Kim Possible) е американски анимационен сериал, създаден от Walt Disney Television Animation през периода 2002—2007 г. Сериалът разказва за Ким Суперпюс, момиче тийнейджър — боец срещу престъпността, което непрекъснато трябва да се справя и с широкия свят, семейството, и ежедневните объркващи ситуации в училище. Тази анимация е представена като екшън, но също има безгрижна атмосфера и чести усмивания на конвенциите и клишетата на тайният агент. Тя се бори за справедливост в екип със своя приятел Рон Стойситук, също тийнейджър и неин съученик. Най-често Рон и Ким влизат в двубой срещу д-р Дракон, Шиго, Дъф Килиган, Сеньор Старши Старши и Маймун Зъл.
Въпреки необичайните занимания на Ким, тя има много приятели, участва в клуба за мажоретки, излиза на срещи с момчета и се вмества идеално в училищния живот. Сред останалите главни герои във филма са Моник, която ѝ е приятелка и съученичка и работи като продавачка в магазина на „Клуб Банана“, и Бони, която играе с нея в училищния клуб по мажоретство и не може да понесе мисълта, че Ким е по-добра от нея в нещо.
Съдържание
1 „Ким Суперплюс“ в България
2 Герои
2.1 Озвучаващи артисти в синхронния дублаж
2.2 Екип на синхронния дублаж
3 Списък с епизоди
4 Бележки
5 Външни препратки
„Ким Суперплюс“ в България

В България първи сезон е излъчен през 2005 г. по Канал 1, като е последван от част от втория. Дублажът е синхронен и е записан от студио Александра Аудио.
През октомври 2008 г. Jetix започна излъчване от първи сезон на български (а преди това от 11 август 2008 на английски) със същия дублаж, тъй като той е продуциран от Disney Character Voices International. Втори сезон е озвучен през 2005 г. за излъчване по Канал 1 и е повторен след четири години прекъсване по Disney Channel от 19 септември 2009 г. В момента се озвучава трети сезон, като актьорският състав претърпява значителни промени.
На 19 юни 2010 г. започна повторно излъчване по TV7, всяка събота и неделя от 08:00. Ролите се озвучават от артистите Мина Костова, Мими Йорданова, Петя Абаджиева, Цанко Тасев, Христиан Фоков и Живко Джуранов.
Герои

Ким Суперплюс - главната героина и супергерой.Тя спасява света от Доктор Дракон и асинтентката му Шуго.
Рон Стойситук - приятел на Ким.Той е много глупав.Почти винаги отива с Ким да спасява света.
Уейд - Той казва на Ким за мисиите.
Руфъс - е животинчето на Рон.В някой случаи то е помагало на Ким и Рон да се спасят от капана на Доктор Дракон.
Мама - майката на Ким.С Ким си приличат много по външния вид.
Татко - бащата на Ким.Той е строг но не много.
Бони - Тя е съученичка на Ким и заедно са в мажоретния състав.Бони мисли само за мода.
Джим и Тийм - са братя близнаци на Ким.Джим е с зелена блуза,а Тийм със червена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар